65 % Američanov chce na Vianoce bitcoin

od Martin Tkáč

Vianoce sa nezadržateľne blížia a ľudia už rozmýšľajú, čím obdarovať svoje rodiny a blízkych. Zatiaľ čo darčeky ako elektronické prístroje sú tradične populárne, tento rok ľudia hľadajú bitcoiny a akcie. Nová štúdia ukazuje, že ľudia chcú darček, ktorý im bude dávať aj po Vianociach.

NEWSLETTER OKRYPTE.SK

Prieskum spoločnosti MagnifyMoney zistil, že väčšina Američanov tento rok uprednostňuje finančné investície. Maloobchodné investičné šialenstvo v tomto roku urobilo platformy ako Robinhood rozpoznateľné po celom svete.

Boli hybnou silou revolty proti Wall Street riadenej Redditom. Maloobchodní investori posunuli GameStop, AMC a Dogecoin do nových výšin a zdecimovali inštitucionálnych investorov.

Štúdia zistila, že 65 percent Američanov radšej dostáva akcie a kryptomeny ako vianočné darčeky. Prieskum viac ako 2000 ľudí zistil, že štvrtina by uprednostnila svoju investíciu pred darčekovou kartou.

V komentári k výsledkom Ismat Mangla poznamenal, že ľudia teraz myslia dlhodobo a chcú niečo, čo môže pridať hodnotu. Ismat, senior manažér v LendingTree, materskej spoločnosti MagnifyMoney, uviedol:

Myslím si, že ľudia myslia na peniaze v dobrom aj zlom. Nie je nič ako darček, ktorého hodnota bude stále stúpať.

Majk Spirit NFT

Darujte svojim blízkym kryptomeny

Pre tých, ktorí chcú svojim blízkym darovať kryptomeny, je to dnes jednoduchšie ako kedykoľvek predtým.

Coinbase, CashApp, Binance a Robinhood umožňujú svojim používateľom obdarovať svojich blízkych kryptomenami, či už majú kryptomenové peňaženky alebo nie. Darčekovú poukážku môžete dostať e-mailom.

Je možné dať aj hardvérovú peňaženku s nabitými kryptomenami. Spoločnosti ako Trezor a Ledger predávajú svoje základné hardvérové ​​peňaženky za menej ako 50 dolárov. Navyše, ak sa príjemca v kryptomenách dobre nevyzná, hardvérová peňaženka mu ponúka ďalšiu vrstvu zabezpečenia.

Toto je podľa Ismata skvelý spôsob, ako predstaviť svet Bitcoinu viacerým ľuďom.

Prečítaj si aj

Zanechaj svoj komentár