„Washington míňa peniaze ako opití námorníci“ – Ted Cruz útočí na Biely dom a chváli bitcoin

Senátor Ted Cruz je naďalej naklonený bitcoinu a opäť vyzdvihuje silné základy tejto kryptomeny. Republikánsky predstaviteľ hovoril o dominancii BTC nad ostatnými digitálnymi aktívami. Povedal, že má sympatie k „bitcoinu z rovnakého dôvodu, prečo ho Čína blokuje“.

od Martin Tkáč

„Bitcoin je alfou v oblasti kryptomien“.

Na summite o bitcoinovej politike, ktorý sa konal 26. apríla vo Washingtone DC, bol jedným z rečníkov aj senátor Ted Cruz, známy v komunite kryptomien. Politik, ktorý je aktivistom v oblasti kryptomien, sa podelil o svoj optimistický pohľad na budúcnosť bitcoinu a v superlatívoch hovoril o jeho základoch.

Cruz povedal, že stále verí, že „poznatky, ktoré viedli k jeho vzniku, sú stále pozoruhodné“. Republikán sa tiež podelil o to, že BTC je „alfou v priestore kryptomien“, pretože bol prvým z digitálnych aktív a v súčasnosti je stále „najdominantnejší“ na trhu. Cruz počas svojho prejavu načrtol faktory, ktoré tlačia investorov k decentralizovaným digitálnym minciam.

„Jedným z atribútov bitcoinu je, že slúži ako poistka proti inflácii, najmä v čase, keď vo Washingtone sedia nezodpovední politici, ktorí míňajú peniaze ako opití námorníci,“ povedal Cruz.

Bitcoin

Samozrejme, išlo o narážku na problém inflácie, ktorú do veľkej miery podnecuje umelé tlačenie peňazí Federálnym rezervným systémom USA. Cruz vyhlásil, že bitcoin je oveľa menej „náchylný na vládnu kontrolu“, a preto by mohol fungovať ako „zmysluplná kontrola“ vládnych výdavkov, ktoré senátor označil za „nehospodárne“.

Politik narodený v Texase tiež povedal, že bitcoin sa mu páči „z rovnakého dôvodu, prečo sa bitcoin nepáči čínskej komunistickej vláde“. Ide, samozrejme, o nezávislosť investorov od zásahov tých, ktorí sú pri moci, alebo o oveľa väčšie súkromie.

Ted Cruz stojí v opozícii voči Bielemu domu a Komisii pre cenné papiere a burzy

V snahe zvýšiť úroveň prijatia kryptomien stál senátor na čele viacerých snáh, ktoré to majú umožniť. Pred dvoma rokmi povzbudil texaské úrady, aby povolili ťažbu bitcoinov pomocou obnoviteľných zdrojov energie. Medzitým bol tento rok aj autorom návrhu zákona, ktorý mal zastaviť maloobchodné spustenie CBDC. Odvolával sa pritom na riziko sledovania občanov.

Politik tiež hlasno kritizoval zintenzívnené kroky administratívy Joea Bidena a americkej Komisie pre cenné papiere a burzy (SEC) voči odvetviu kryptomien. Hlasno sa postavil proti agresívnej politike SEC a jej predsedu Garyho Genslera.

Prečítaj si aj

Zanechaj svoj komentár