Spôsoby zhodnotenia a investovania

od Martin Tkáč

Svet kryptomien je veľmi zaujímavý a stále je čo objavovať. Jednou zo zaujímavých vlastností kryptomien je ich zhodnotenie mnohými spôsobmi. Poďme sa na ne spoločne v krátkosti pozrieť.

Obsah

 

HODL

Slovo HODL vzniklo omylom zo slova HOLD, v preklade držať. Použil ho člen diskusného fóra bitcointalk.com GameKyuubi, ktorý chcel napísať I AM HOLDING. Tento preklep sa stal populárnym medzi kryptomenovými investormi a označuje vyjadrenie, že napriek prudkému pádu kryptomien „držíte“ a neplánujete ich predať, pretože veríte, že opäť bude ich hodnota stúpať. HODL je najpopulárnejšie zhodnotenie kryptomien a ide o dlhodobú investíciu. Medzi najviac HODLované meny patria Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Polkadot (DOT) a ďalšie…

Ťažba

Ťažba kryptomien je v dnešnej dobe zaujímavým spôsob zhodnotenia svojho portfólia, nejde o jednorázový riskantný zisk ako pri tradingu ale ani o dlhodobú jednorázovú investíciu ako v prípade HODL. Ťažba kryptomien vo vlastnej réžii alebo prostredníctvom tretej strany môže priniesť zaujímavý pasívny príjem.

Obchodovanie

Obchodovanie s kryptomenami je o niečo riskantnejšie zhodnotenie portfólia pri ktorom je potrebné poznať správanie jednotlivých kryptomien a podľa niekoľkých sledovaných  parametrov vedieť určiť či a kedy sa oplatí menu nakúpiť a kedy odpredať. Je to veľmi podobný proces ako v obchode s akciami. Cieľom je nakúpiť kryptomenu za najnižšiu cenu (trafiť dno) a odpredať pri čo najvyššej cene so ziskom. Obchodovanie alebo trading mozete skúsiť cez akúkoľvek burzu sledovaním trhu alebo si nechať poradiť od skúseného tradera ktorý sledujte objem obchodov, správanie meny, historický vývoj a ďalšie na základe čoho Vám odporúči kedy menu nakúpiť a kedy odpredať.

Staking

Investičná stratégia DCA

DCA – nástroj, ktorý výrazne uľahčí investovanie do BTC

BINANCE Futures

Binance Futures – prečo obchodovať na tejto platforme?

Ďalšie spôsoby pasívneho príjmu

Prečítaj si aj

Zanechaj svoj komentár