Kevin O’Leary kritizoval Warrena Buffetta a Charlieho Mungera za ich slová o bitcoine

od Simona

Kevin O’Leary nesúhlasí s Warrenom Buffettom a Charliem Mungerom, ktorí útočia na kryptomeny.

NEWSLETTER okrypte.sk

Kevin O’Leary obhajuje bitcoin

Moderátor televíznej show „Shark Tank“ Kevin O’Leary, načrtol svetlú budúcnosť pre blockchain a bitcoinovú technológiu a povedal, že prebiehajúci prepad sa konečne skončí. Následne tvrdil, že dvaja najväčší kritici tejto triedy aktív Warren Buffett a jeho pravá ruka Charlie Munger, nesprávne označujú BTC ako „jed na potkany“ a nástroj pre zločincov.

Pripomeňme, že O’Leary bol v minulosti voči kryptomenám dosť skeptický. Minulý rok si to však rozmyslel a investoval do bitcoinu. Odvtedy je silným podporovateľom tohto odvetvia. Sám povedal, že počas súčasného medvedieho trhu nebude predávať svoje kryptomeny.

V nedávnom rozhovore O’Leary zopakoval svoj názor a tvrdil, že „produktivita, transparentnosť a efektívnosť“ technológie blockchain sú z dlhodobého hľadiska kľúčové. Prebiehajúci medvedí trh môže podľa jeho názoru chvíľu trvať, no nakoniec sa zastaví. Očakáva, že „bezprecedentný kryptomenový inštitucionálny kapitál“ podnieti ďalší boom tým, že investorov navedide, aby boli trpezliví, pretože „mimoriadne výsledky si vyžadujú čas“.

Ako skvelých investorov ocenil aj Warrena Buffetta a Charlieho Mungera. Dodal však, že ich vízia kryptomien bola nesprávna. Generálny riaditeľ Berkshire Hathaway opísal BTC ako „jed na potkany“. Charlie Munger zase uviedol, že táto trieda aktív „podkopáva svetové národné meny“ a že každý, kto kupuje alebo predáva kryptomeny, je buď zlý vo svojej podstate, alebo má ilúzie.

O’Leary sa dotkol aj témy mnohých neúspešných projektov v tomto odvetví, ako je Terra. Nie je prekvapujúce, že takéto protokoly zlyhávajú, pretože sú založené na slabých obchodných modeloch a prevádzkujú ich chudobní manažéri. Trh však bude lepším miestom, ako sa zbaviť „idiotov“, ktorí znižujú jeho silu, uzavrel.

„Mali by sme oslavovať túto očistu,“ dodal.

btc

Scaramucci tiež kritizuje Buffetta

Začiatkom tohto roka generálny riaditeľ SkyBridge Capital, Anthony Scaramucci vyzval investorov, aby ignorovali komentáre Warrena Buffetta o kryptomenách. Tvrdil, že „Oracle of Omaha“ a ďalší kritici BTC, ako napríklad Jamie Dimon, nedokázali urobiť svoju „domácu úlohu“ pochopiť výhody trhu.

„Tento druh konzervatívnych investorov sa rozhodol nerobiť si domácu úlohu, alebo si možno urobil domácu úlohu, a rozhodol sa, že v tomto bode ich kariéry je to pre nich príliš veľká zmena,“ povedal.

zdroj: cointelegraph.com

Prečítaj si aj

Zanechaj svoj komentár