Viac ako 64 % ľudí nakupuje NFT len preto, aby zarobili peniaze

od Simona

S rastúcou popularitou nevymeniteľných tokenov NFT prišla otázka: Naozaj sa oplatí investovať desaťtisíce či dokonca milióny dolárov do niečoho, čo si môže ktokoľvek stiahnuť zadarmo z internetu? Technológia NFT z nich robí druh tovaru, z ktorého môžu používatelia profitovať.

NEWSLETTER okrypte.sk

Podľa novej štúdie zverejnenej a vykonanej spoločnosťou DEXterlab 10. júna 64,3 % z 1 318 opýtaných ľudí uviedlo, že ich hlavným dôvodom na kúpu NFT je „zarobiť peniaze“.

Druhým najčastejšie uvádzaným dôvodom je túžba pripojiť sa ku komunite. Pre 14,7 % opýtaných je to hlavný dôvod nákupu niektorých nevymeniteľných tokenov.

12,4 % všetkých účastníkov prieskumu sú zberatelia digitálneho umenia. 8,6 % ľudí si kupuje NFT, aby mali prístup k hrám a nástrojom, zvyčajne vo forme členských práv.

nft

NFT ako investícia

S nevymeniteľnými tokenmi, ako naznačuje ich názov, sa nedá obchodovať rovnakým spôsobom ako s kryptomenami. Záujem a dopyt po nich vyplývajú z ich jedinečných vlastností a rôzneho stupňa vzácnosti. Tieto faktory tiež ovplyvňujú ich hodnotu.

Z tohto dôvodu možno NFT považovať za investíciu, ktorá sa môže následne vyplatiť, ak dobre rozumiete hodnote položky a pri nákupe urobíte uvážlivý výber.

Zatiaľ čo hlavným dôvodom, prečo ľudia kupujú NFT, je zarobiť peniaze, väčšina ľudí, ktorí sa zúčastnili prieskumu, uviedla, že ich NFT neboli doteraz príliš ziskové, 58,3 % respondentov. 41,7 % opýtaných však zarobilo nejaké peniaze digitálnym umením.

Je pravda, že veľa ľudí stále nerozumie hodnote nevymeniteľných tokenov a majú pocit, že by sa do nich nemalo investovať. Napriek tomu je dopyt na tomto trhu obrovský, celosvetový objem obchodovania NFT sa v roku 2022 zvýši o viac ako 200 % a presiahne 50 miliárd USD.

Ethereum je lídrom NFT

Ethereum je lídrom na trhu NFT. Väčšina vývojárov NFT si vyberá tento blockchain, pretože ich digitálne zbierky sa na tejto platforme predávajú lepšie v porovnaní s inými reťazcami.

Okrem toho je Ethereum známe svojou prvotriednou dátovou a bezpečnostnou architektúrou. Je tiež považovaný za lídra na trhu DeFi.

Ako najznámejší blockchain poskytuje Ethereum projektom NFT zvýšenú viditeľnosť na trhu tokenov. Tri najpopulárnejšie trhy NFT založené na ETH sú OpenSea, Rarible a Nifty Gateway.

zdroj: blockchain.news

Prečítaj si aj

Zanechaj svoj komentár