400 miliónov dolárov v ETH prevedených do Three Arrow Capital

od Martin Tkáč

Z búrz FTX, Binance a Coinbase sa ETH v hodnote 400 miliónov presunulo do portfólií hedžového fondu Three Arrows Capital (3AC). Pohyby s toľkými ETH vyvolali podozrenie z trestného činu.

NEWSLETTER OKRYPTE.SK

Čínsky novinár špecializujúci sa na kryptomeny, Colin Wu zverejnil prevod 91 477 ETH do peňaženiek spoločnosti Three Arrows Capital. Do dvoch dní boli prevedené finančné prostriedky v celkovej výške 400 miliónov dolárov.

Vysvetlenie

Su Zhu, CEO Three Arrow Capital sa rozhodol celý incident vysvetliť pomocou Twitteru. Tieto presuny sa podľa neho uskutočnili z vrstvy 1 na vrstvu 2. Riaditeľ zároveň oznámil, že v najbližších dňoch pribudne do peňaženiek spoločnosti ešte viac etherea.

tweet

Su Zhu sa oddeľuje od Etherea (ETH)

Oznámenie prišlo niekoľko týždňov po vyhlásení Su Zhu, že „opustil Ethereum napriek tomu, že ho v minulosti podporoval“. Poukázal aj na zjavné problémy so škálovateľnosťou.

Áno, opustil som Ethereum napriek tomu, že som ho v minulosti podporoval.

tweet

Výkonný riaditeľ vzbudil kontroverziu po kritike „kultúry Etherea“. Trpí „dilemou zakladateľov“, povedal. Dodal, že „každý je už príliš bohatý na to, aby si pamätal, čo pôvodne zamýšľal urobiť.

Po niekoľkých hodinách Zhu svoj prejav opravil a dodal, že „opustiť“ nie je veľmi dobré slovo. Potom dlhoročný sympatizant ETH prešiel k diskusii o tímoch, ktoré spolupracujú na škálovaní Etherea na vrstve 2.

Ku konfrontácii došlo po tweete tvorcu Synthetix, Kaina Warwicka. Uviedol v ňom, že „ľudia, ktorých si vážim“ údajne predávali s cieľom maximalizovať zisk. Potom dodal, že sa vrátia k Ethereu, keď sa škálovanie úrovne 2 stane „nevyhnutným“. Zhu odpovedal, že druhý si „zvolil najhoršie riešenie škálovania“ na obranu svojich vlastných „ETH vakov“.

tweet

zdroj: decrypt.co, pixabay.com

Prečítaj si aj

Zanechaj svoj komentár