Samsung Securities a ďalšie juhokórejské spoločnosti chcú spustiť svoje burzy kryptomien

Mirae Asset Securities a Samsung Securities sú juhokórejské spoločnosti, ktoré chcú budúci rok založiť svoje vlastné burzy s kryptomenami.

od Martin Tkáč

NEWSLETTER okrypte.sk
Samsung Securities s vlastnou kryptomenovou burzou

Juhokórejské spoločnosti s cennými papiermi Mirae Asset Securities a Samsung Securities sa v súčasnosti zameriavajú na odvetvie kryptomien a plánujú vytvoriť burzy na obchodovanie s digitálnymi aktívami. Očakávané sputenie je v prvej polovici roku 2023, uvádzajú médiá.

Je známe, že tieto subjekty už spolupracujú s národnými menovými regulátormi, aby získali licencie na takéto činnosti do konca roka 2022.

Momentálne dokončujeme rozhovory potrebné na zriadenie búrz

– povedal zamestnanec jednej zo spoločností.

Mirae Asset Securities plánuje na tento účel založiť dcérsku spoločnosť a jej platforma bude poskytovať službu obchodovania s bitcoinami a etherom, zároveň má podporovať aj NFT. Spoločnosť Samsung Securities sa zasa snaží vstúpiť do odvetvia tokenov. V roku 2021 sa spoločnosť už pokúšala spustiť platformu na obchodovanie s tokenmi, no nedokázala dať dohromady potrebný tím profesionálov, ktorí by túto prácu zvládli.

Samsung Securities

Revolúcia v Južnej Kórei

Plány týchto kórejských firiem sú v súlade s pro-kryptomenovým postojom novozvoleného prezidenta krajiny Yoon Suk-yeola. Začiatkom tohto roka sľúbil zvýšiť minimálnu hranicu pre platenie dane z kapitálových výnosov zo ziskov z investovania do digitálnych aktív, čím sa vytvorí lepšie prostredie pre investorov.

Popredný finančný regulátor v Južnej Kórei minulý rok nariadil všetkým miestnym kryptomenovým platformám, aby dodržiavali zákony proti praniu špinavých peňazí (AML) a objavili sa v záznamoch regulátora. Viac ako 60 spoločností tieto požiadavky nesplnilo a v septembri 2021 ukončili svoju činnosť.

Štyri hlavné burzy v krajine (Upbit, Bithumb, Coinone a Korbit) úspešne splnili potrebné vládne odporúčania a pokračovali v poskytovaní služieb používateľom kryptomien v Južnej Kórei. Spoločnosti ako ProBit, Cashierest a Flybit získali bezpečnostné certifikáty, ktoré im umožňujú pokračovať v prevádzke v krajine.

Ako môžete vidieť, čoraz viac subjektov sa snaží vstúpiť na trh s kryptomenami. To je dobrá správa pre investorov.

zdroj: cointelegraph.com

Prečítaj si aj

Zanechaj svoj komentár