The Merge nezníži sieťové poplatky

The Merge nezníži poplatky v sieti Ethereum. Vývojári dodali, že "poplatky za plyn sú výsledkom dopytu po sieťových službách."

od Martin Tkáč

NEWSLETTER okrypte.sk
Ethereum Foundation: The Merge nezníži poplatky za plyn

Ethereum Foundation chce, aby si verejnosť a investori ETH uvedomili, že The Merge je prechodom z Proof-of-Work (PoW) na Proof-of-Stake (PoS), inezníž poplatky za plyn.

Poplatky za plyn sú výsledkom dopytu siete po službách vo vzťahu k jej kapacite
– uviedla organizácia.

 

The Merge odpisuje používanie PoW
– dodal.

Vývojári vysvetlujú, že ide o zmenu algoritmu na PoS, ktorý však „výrazne nemení žiadne parametre, ktoré priamo ovplyvňujú kapacitu siete“.

Zatiaľ čo transakčné poplatky v sieti Ethereum sa po zlúčení nezmenia, používatelia, ktorí chcú nižší poplatok za prevody, budú môcť využiť riešenia škálovania 2 vrstvy alebo počkať na ďalšie aktualizácie v reťazci Ethereum. Po The Merge nasleduje uvedenie The Surge, The Verge, The Purge a nakoniec The Splurge. A práve The Verge má za cieľ zlepšiť škálovanie pomocou technológie sharding.

Ethereum Foundation uviedla, že The Merge nezníži sieťové poplatky

Aj keď sa transakčné náklady neznížia hneď, onchain poplatky Ethereum sú už na najnižšej úrovni od roku 2020. V čase písania tohto článku štatistiky bitinfocharts.com ukazujú, že priemerný sieťový poplatok je približne 0,0012 ETH alebo 2,28 USD za prevod finančných prostriedkov. Gas Tracker Etherscan.io poukazuje na ešte nižšiu ponuku, čo ukazuje, že najvyšší poplatok v sieti je okolo 22 Gwei, čiže 0,85 USD za transakciu.

zdroj: beincrypto.com

Prečítaj si aj

Zanechaj svoj komentár