Bitcoin klesá pod 25 000 dolárov, ale giganti sú stále optimistickí

Nedávne turbulentné obchodovanie Bitcoinu a celého trhu s kryptomenami sa vyznačovalo znepokojujúcim poklesom o 4,11 %, v dôsledku čoho cena BTC klesla pod 25 000 USD. Tieto pohyby môžu u niektorých pozorovateľov trhu a investorov vyvolať paniku.

od Martin Tkáč

Napriek tomu, zatiaľ čo sa do sveta kryptomien vracia strach, najúspešnejší svetoví technologickí generálni riaditelia zostávajú nepohnutí. Naďalej si zachovávajú optimistický pohľad na budúcnosť Bitcoinu.

Poklesy Bitcoinu a vhodný čas na nákup

Bitcoin po strate 1 060 bodov klesol z 25 850 USD na minimum 24 800 USD. Náhly pokles zlikvidoval viac ako 40 miliónov USD vo futures termínovaných kontraktoch na burzách.

S rastúcim regulačným dohľadom sa medzi nadšencami kryptomien objavujú obavy z neistej budúcnosti.

Napriek hroziacej búrke osobnosti technologického priemyslu, ako sú Michael Saylor, Tim Cook, Eric Schmidt, Jack Dorsey a Elon Musk, zostávajú neochvejne presvedčení, že bitcoin je stále na vzostupe.

Aktualna cena BTC

Spoluzakladateľ spoločnosti MicroStrategy Michael Saylor naďalej vyjadruje svoj optimizmus, pokiaľ ide o Bitcoin. Nedávno uviedol, že jediná cesta, ktorou sa Bitcoin môže pohnúť zo súčasnej cenovej úrovne, je „smerom nahor“. Saylor uviedol: „V súčasnosti je Bitcoin na vrchole svojho vývoja:

„Myslím si, že verejnosť si teraz začína uvedomovať, že Bitcoin je ďalším Bitcoinom. Ďalším logickým krokom je 10-násobné zvýšenie ceny Bitcoinu a potom ďalšie 10-násobné zvýšenie. Nakoniec som presvedčený, že burzy kryptomien si uvedomia, že Bitcoin je skutočne dominantným aktívom v tomto sektore.“

Hoci je Saylor známy svojím „maximalistickým“ postojom k Bitcoinu, nie je jediným manažérom z technologického odvetvia, ktorý si tento postoj zachováva.

Generálni riaditelia technologických spoločností chápu vnútornú hodnotu Bitcoinu

Generálny riaditeľ spoločnosti Apple Tim Cook opakuje Saylorov názor. Napriek vyhláseniu, že neposkytuje investičné rady, Cook vyjadril presvedčenie o mieste Bitcoinu v jeho diverzifikovanom portfóliu. Prezradil preto svoj pretrvávajúci záujem o túto priekopnícku kryptomenu. Povedal: „V súčasnosti je Bitcoin na trhu s cennými papiermi:

„Myslím si, že je rozumné mať Bitcoin ako súčasť diverzifikovaného portfólia… Zaujímam sa oň už nejaký čas. Skúmal som ho a tak ďalej. Takže si myslím, že je to zaujímavé.“

Eric Schmidt, bývalý generálny riaditeľ a predseda predstavenstva spoločnosti Google, medzitým ponúkol o niečo viac technologicky zameraný pohľad. Pochválil jedinečnú a nereplikujúcu sa kryptografickú funkciu Bitcoinu ako „úžasný pokrok“.

Naznačil pritom, že revolučná technológia distribuovanej účtovnej knihy Bitcoinu by mohla byť základom pre mnohé podniky. Schmidt uvádza: „Bitcoin je v súčasnosti veľmi populárny:

„Architektúra Bitcoinu, konkrétne schopnosť mať tieto registre, ktoré sa nedajú replikovať, je neuveriteľným pokrokom, na ktorom mnoho ľudí buduje spoločnosti.“

Na druhej strane, generálny riaditeľ spoločnosti Square Jack Dorsey zaujal globálnu perspektívu. Podporil Bitcoin ako univerzálne užitočné aktívum.

Dorsey uviedol, že jeho globálny dosah a dostupnosť má potenciál zmeniť svet. Okrem toho prisľúbil, že využije svoj vplyv na zabezpečenie toho, aby sa tento potenciál realizoval. Dorsey uviedol: „Bitcoin je v súčasnosti veľmi populárny:

„Myslím si, že bitcoin je prospešný pre celý svet. Chcem povedať, že to, čo ho robí úžasným, je, že každý človek na svete bude mať z jeho používania prospech a získa hodnotu. A čím viac ho sprístupňujeme, tým viac si uvedomujeme, že konečne máme menu, s ktorou sa dá obchodovať kdekoľvek na svete, a to je úžasné.“

Bitcoin podporil dokonca aj výkonný riaditeľ spoločnosti SpaceX Elon Musk, známy svojimi otvorenými komentármi. Napriek tomu vyjadril určité obavy o životné prostredie v súvislosti s jeho energeticky náročným protokolom Proof-of-Work. Miliardár a technologický magnát však potvrdil, že on a spoločnosť Tesla investovali do Bitcoinu a osobne vlastnia ich akcie. Musk uviedol: „Musk sa vyjadril, že Bitcoin je v súčasnosti v kurze:

„Jediná významná vec, ktorá sa deje mimo Tesly a SpaceX, je Bitcoin. So zvyškom sú obe spoločnosti vlastníkmi. A okrem toho vlastním Bitcoin aj ja.“

Buďte chamtiví, keď sa ostatní boja

Napriek strachu vyvolanému súčasným poklesom ceny Bitcoinu je z príspevkov týchto generálnych riaditeľov zrejmé, že ich viera v potenciál digitálneho aktíva je neochvejná.

Pre týchto titánov technologického priemyslu dočasný pokles Bitcoinu neznižuje jeho dlhodobý potenciál. Zdôrazňujú, že nejde o aktuálnu cenu, ale o vnútornú hodnotu Bitcoinu. Hnacím motorom je pre nich technologická zdatnosť Bitcoinu a jeho globálna použiteľnosť, ktorá udržiava ich býčí postoj.

Je dôležité si uvedomiť, že trhu kryptomien nie je cudzia volatilita. Zbor podporných hlasov týchto popredných predstaviteľov odvetvia však môže investorom poskytnúť určitú mieru upokojenia.

Keďže títo giganti pozorne sledujú trajektóriu Bitcoinu, otázkou zostáva, či sa odrazí, kedy a ako vysoko môže stúpnuť. Pre týchto technologických lídrov sa budúcnosť Bitcoinu napriek jeho súčasnému poklesu zdá byť sľubnejšia ako kedykoľvek predtým.

Prečítaj si aj

Zanechaj svoj komentár