Vytvorenie metaverse bude trvať najmenej 10 rokov, hovorí generálny riaditeľ Animoca Brands

Šéf blockchainovej hernej spoločnosti Animoca Brands, Robby Jung, počas svojho Web Summitu opísal vytváranie virtuálnych svetov ako „dlhodobý plán“. 

od Martin Tkáč

Musíme byť realisti, ide o dlhodobý plán. Budujeme 3D internet (metaverse), čo bude trvať zrejme 10 a viac rokov.

Jung tiež poznamenal, že metaverse nie je možná bez Web3, pretože vyžaduje kompatibilitu medzi obsahom.

Ako priemysel pracujeme na stanovení štandardov v tejto oblasti. Vytvorili sme niekoľko konzorcií, ktoré sa snažia tieto problémy vyriešiť.

Animoca Brands spoluzaložila priemyselnú skupinu Open Metaverse Alliance, ktorá bola spustená v novembri. Konzorcium presadzuje štandardy interoperability v metaverse, ktoré pomôžu NFT z jednej platformy ľahko integrovať s inou.

Generálny riaditeľ spoločnosti Animoca Brands tiež kritizoval prístup spoločnosti Meta Corporation k metaverse. Domnieva sa, že ich zameranie na virtuálne svety je chybou.

Metaverse GIF by Meta

Meta stráca na metaverze

Už skôr bolo oznámené, že v období júl až september strata Metaverse Reality Labs v štruktúre Meta dosiahla 3,7 miliardy USD (od začiatku roka 9,4 miliardy USD).

Veľmi nepriaznivo dopadla pre Meta aj správa o zárobkoch. Vykázala bolestivý 52% pokles čistého príjmu na 4,4 miliardy dolárov z 9,2 miliardy dolárov v minulom roku. Výdavky prudko vzrástli najmä pre divíziu metaverse, Reality Labs.

Meta, materská spoločnosť Facebooku, tiež plánuje prepúšťať veľké množstvo zamestnancov. Je to jeden z ďalších technologických gigantov, ktorí prepúšťajú zamestnancov po tom, čo to urobil Twitter minulý týždeň.
Zdroje uviedli, že zamestnancom Meta už bolo povedané, aby zrušili irelevantné cesty. Spoločnosť údajne zamestnávala vyše 87-tisíc. zamestnancov za september.

Pripomeňme, že v októbri Joseph Lubin, zakladateľ spoločnosti ConsenSys a jeden z tvorcov Etherea, označil dnešné virtuálne svety za internet roku 1994. Zároveň verí, že metaverse o mnoho rokov zmení každodenný život.

Prečítaj si aj

Zanechaj svoj komentár