MicroStrategy kúpila BTC za 190 miliónov dolárov

od Martin Tkáč

MicroStrategy, ktorú vedie jeden z najtvrdších nasledovníkov Bitcoinu, Michael Saylor, opäť nakupovala.

MicroStrategy nakupuje

Podľa najnovších informácií spoločnosť nakúpila ďalšie coiny prostredníctvom svojej pobočky – MacroStrategy. Správu priniesol generálny riaditeľ spoločnosti a zanietený podporovateľ BTC Michael Saylor.

MacroStrategy kúpila 4 167 BTC v celkovej hodnote 190 miliónov dolárov, za priemernú cenu 45 714 dolárov. K dnešnému dňu má spoločnosť celkovo 129 218 BTC v hodnote takmer 4 miliardy dolárov. Priemerná cena za ich získanie sa pohybuje okolo 30 700 dolárov.

Pôžička je zabezpečená v BTC

Ako sme nedávno informovali, MacroStrategy, dcérska spoločnosť MicroStrategy dostala pôžičku vo výške 205 miliónov dolárov, ktorá je zabezpečená držanými BTC.

Tieto prostriedky mali byť použité na nákup ďalších bitcoinov a pokrytie poplatkov, úrokov a výdavkov spojených s pôžičkou. Generálny riaditeľ Silvergate Alan Lane vtedy povedal:

Sme radi, že môžeme pridať MicroStrategy do nášho rastúceho zoznamu dlžníkov SEN Leverage. Ich inovatívny prístup k finančnému manažmentu je jedinečným príkladom toho, ako môžu inštitúcie využiť bitcoin na podporu a rast svojho podnikania.

Silvergate Bank sa v kryptomenovom priemysle angažuje už pomerne dlho. Spoločnosť nedávno získala neúspešné dieťa Diem od Facebooku a odhalila plány na vydanie vlastného stablecoinu. Transakcia mala hodnotu 182 miliónov dolárov. Alan Lane potom situáciu komentoval takto:

Identifikovali sme potrebu stabilného coinu krytého americkým dolárom, ktorý je regulovaný a vysoko škálovateľný, aby ďalej umožnil bezbariérový tok peňazí. Naším zámerom zostáva splniť túto potrebu uvedením stablecoinov na trh v roku 2022, čo je možné vďaka aktívam, ktoré sme dnes získali, a našej existujúcej technológii.

Prečítaj si aj

Zanechaj svoj komentár