Predstavitelia severozápadného Arkansasu chcú novým obyvateľom zaplatiť 10 000 dolárov v BTC

Rada Severozápadného Arkansasu je pripravená darovať podiel 10 000 dolárov z bitcoinov profesionálom a podnikateľom, ktorí sa presídlia do regiónu.

od Martin Tkáč

Severozápadný Arkansas platí novým obyvateľom v BTC

Severozápadný Arkansas je všeobecne považovaný za jedno z najlepších miest na život v Spojených štátoch vďaka svojim pracovným príležitostiam a nízkym životným nákladom. Napriek svojim výhodám má región len 540 000 obyvateľov.

Teraz, s cieľom prilákať viac ľudí na toto miesto, miestne úrady spustili program súvisiaci s kryptomenami. V rámci nej môžu technologickí špecialisti a podnikatelia súťažiť o 10 000 dolárov v bitcoinoch.

Aká je podmienka? Presun do severozápadného Arkansasu.

Prezident a generálny riaditeľ rady Northwest Arkansas Nelson Peacock poskytol médiám ďalšie podrobnosti o programe.

Ponúkame profesionálom a podnikateľom 10 000 $ v bitcoinoch, aby sme priniesli takýto talent do regiónu. Ale prečo bitcoin? Severozápadný Arkansas zaznamenáva prudký nárast v technologickom sektore, najmä v technológii blockchain, a tento stimul zahŕňa aj rastúci trend kryptomien ako možnosti platby zamestnávateľom, povedal.

Stojí za zmienku, že ľudia si však budú môcť vybrať: 10 000 dolárov v hotovosti alebo v bitcoinoch. Okrem toho úrady ponúkajú aj alternatívu … horský bicykel.

Majk Spirit NFT

Bitcoin môže zmeniť váš život!

Stojí za pripomenutie, že minulé leto starosta Cool Valley Jayson Stewart tiež odhalil svoj plán dať každému z 1 500 obyvateľov mesta bitcoiny v hodnote 500 dolárov. Politik, ktorý kryptomenu nazval „digitálne zlato“, veril, že táto trieda aktív môže zmeniť životy obyvateľov a urobiť ich bohatými.

Mám priateľov, ktorým sa úplne zmenil život – povedal o vplyve investovania do BTC na životy politikov „normálnych ľudí“. Dodal, že niektorí z jeho priateľov zarobili na aktívach BTC „vyše 80 miliónov dolárov“. Podarilo sa im to „za pár rokov“.

Zaujímavosťou je, že primátor to chcel naučiť aj občanov mesta. Obyvatelia možno dostali BTC, ale päť rokov by ho nemohli predať. Samozrejme, týmto spôsobom by mali pravdepodobne väčší úžitok, ako keby mince predali hneď.

zdroj: decrypt.co, pixabay.com

Prečítaj si aj

Zanechaj svoj komentár