Čína vytvorí svoj vlastný nekryptomenový sektor NFT

Čínska štátna sieť Blockchain Services Network (BSN), ktorá uzrela svetlo sveta pred dvoma rokmi, plánuje spustiť novú platformu, ktorá podporuje nevymeniteľné tokeny (NFT). Štát však potvrdil, že s kryptomenami nebude mať nič spoločné.

od Martin Tkáč

Už nie je žiadnym tajomstvom, že Čína by sa chcela od kryptomien držať čo najďalej. Svedčí o tom minulý rok zavedený úplný zákaz ťažby, obchodovania a všetkého medzi tým. Napriek tomu krajina podporuje základnú technológiu digitálnych aktív – blockchain.

Teraz sa zdá, že Čína sa snaží využiť pokračujúci boom NFT, ďalšiu sféru silne spojenú s kryptomenami. Chce to však urobiť podľa vlastných predstáv.

Podľa nedávnej správy má domáca BSN v úmysle vyvinúť novú infraštruktúru, ktorá používateľom umožní nasadiť nevymeniteľné tokeny.

He Yifan, výkonný riaditeľ Red Date Technology, povedal, že NFT „nemajú v Číne žiadny právny problém“, pokiaľ nesúvisia s kryptomenami.

Majk Spirit NFT

NFT mimo kryptosveta

Nová platforma s názvom BSN-Distributed Digital Certificate (BSN-DDC) by mala uzrieť svetlo sveta do konca mesiaca. Bude to však fungovať inak ako NFT transakcie vo svete kryptomien.

Klientom ponúkne aplikačné programové rozhrania na vytváranie a správu užívateľských portálov a NFT aplikácií. Háčik je v tom, že zákazníci budú môcť na nákupy a servisné poplatky používať iba čínsky jüan. Na druhej strane v sektore kryptomien musí používateľ interagovať s nejakým typom digitálneho aktíva.

Nová platforma bude spočiatku integrovať desať reťazcov vrátane Fisco Bcos, ktoré iniciovala WeBank. Miestne spoločnosti sa vyhýbajú používaniu termínu NFT – namiesto toho z regulačných dôvodov označujú tieto tokeny ako „digitálne zbierky“.

zdroj: beincrypto.pl, pixabay.com

Prečítaj si aj

Zanechaj svoj komentár