Binance hľadá podvodníkov z projektu Squid Game

od Martin Tkáč

Podvodníci projektu kryptomeny Squid Game zmizli po tom, čo od investorov vyzbierali až 3 milióny dolárov. Teraz ich chce kryptomenová burza Binance nájsť a postaviť pred súd.

Binance, najväčšia platforma na výmenu kryptomien na svete, teraz sleduje podvodníkov Squid Game. Spravodajský tím spoločnosti zbiera informácie, ktoré chce odovzdať službám a pomôcť tak pri dolapení zločincov.

Hovorca Binance ubezpečil, že spoločnosť má s takýmito aktivitami skúsenosti. Dodal, že burza uvádza na čiernu listinu adresy spojené so zločincami a implementuje „analytiku blockchainu na ich identifikáciu“.

Platforma vysvetľuje, že podvodníci použili službu miešania kryptomien Tornado Cash, aby skryli svoju identitu.

Tornado Cash je decentralizovaná služba anonymizácie transakcií, ktorá beží v sieti Ethereum. Používatelia posielajú tokeny a platforma vykonáva rôzne interné transakcie, aby zabránila sledovaniu týchto prostriedkov a ich prepojeniu s konkrétnou identitou.

Vývojári Tornado Cash ešte nereagovali na obvinenia Binance, že ich platformu by používali zločinci. Rovnako Binance nezverejnila, či spolupracuje s nejakou konkrétnou agentúrou, ale uistila, že informácie postúpi „príslušnej jurisdikcii“.

Squid Game na trhu s kryptomenami

SQUID bola kryptomena projektu inšpirovaného sériou „Squid Game“ od Netflixu.

Podľa whitepaperu projektu medzi sebou účastníci súťažili v niekoľkých hrách v rámci projektu. Kto vyhral, ​​odišiel s veľkou sumou mincí. Ľudia však museli za hranie hier zaplatiť registračný poplatok. V pozadí bol boom SQUID, ktorý za pár dní išiel hore o 100 000 %.

Pár dní po vytvorení projektu začala kryptomenová komunita upozorňovať investorov, že držitelia SQUID ich nemôžu stiahnuť a predať. Inými slovami, ukázalo sa, že mali drahšie kryptomeny, no nedokázali realizovať zisky z ich vlastníctva.

Nakoniec Squid Game Dev oznámil, že „nechce pokračovať v projekte.“ Developeri prevzali prostriedky investorov a zmizli. Od tohto momentu cena SQUID klesla na nulu.

Pozor na podvody!

Nezabudnite byť veľmi opatrní pri investovaní do týchto typov nových projektov. Najmä ak cena ich kryptomeny náhle prudko vzrastie. Investovanie do iniciatív, ako je SQUID, je oveľa nebezpečnejšie ako do bitcoinu alebo etherea, ako aj do popredných kryptomien so zavedenou trhovou pozíciou a vysokou kapitalizáciou.

zdroj: blockchain.news, pixabay.com

Prečítaj si aj

Zanechaj svoj komentár