Poradca prezidenta Kolumbie, hovorí pozitívne o BTC

od Martin Tkáč

Poradca prezidenta Kolumbie Jehudi Castro Sierra hovoril o bitcoine. Vyhlásil, že kryptomena je „najskvelejším softvérom všetkých čias“.

Castro Sierra hovorí o bitcoine

Odkedy El Salvador oznámil svoje plány rozšíriť prijatie bitcoinu ako zákonného platidla, stále viac krajín v regióne sa otvára kryptomenám. Paraguaj a Argentína sa pripájajú k tejto skupine.

Teraz môže Kolumbia zapnúť zelenú pre BTC. Spoločnosť CryptoPotato mala nedávno príležitosť hovoriť s poradcom prezidenta krajiny – Jehudi Castrom Sierrom.

Castro Sierra sa už v komunite kryptomien preslávil. Debatoval napríklad s kritikom BTC Petrom Schiffom.

Počas rozhovoru s Castrom Sierrom vysvetlil, že nie je politik, ale fanúšik kryptomien. Bitcoiny považuje za „najskvelejší softvér vôbec“.

Potom, čo Čína zakázala ťažbu BTC a nariadila baníkom proces ukončiť, hash index výrazne klesol. Sieť reagovala tak, ako mala – aktívnym BTC minerom uľahčila ťažbu nových jednotiek kryptomeny. Výsledkom bolo, že sa k sieti rýchlo pripojilo viac baníkov a pomer hash sa veľmi zlepšil.

K bitcoinu som pristupoval ako k veľkému open source projektu. Po chvíli ma začala zaujímať aj menová inovácia, ktorú BTC predstavuje, a stále každý deň objavujem úžasné nové veci

Úloha v politike

Castro Sierra hovoril aj o tom, čo robí na politickej scéne. Bol členom štábu počas prezidentskej kampane súčasnej hlavy štátu, ale aj námestníkom ministra a v súčasnosti prezidentovým poradcom.

Vysvetlil však, že jeho úloha je úplne apolitická a súvisí s technológiou a digitálnou transformáciou.

Castro Sierra načrtol niektoré doterajšie úspechy a uviedol, že krajina sa zameriava na BTC a ďalšie digitálne meny.

Vsúčasnej dobe sú jednou z hlavných oblastí záujmu kryptomeny. Máme inovatívne regulačné sandbox, v ktorom umožňujeme burzám osloviť občanov ľahko a bezpečne. Ide o to, že informácie zhromaždené v tomto sandboxe majú poskytnúť priateľské pravidlá, ktoré podporujú inovácie a lákajú investície, dodal.

Castro Sierra hovoril aj o prijatí BTC v Salvadore a označil to za „odvážny krok“.

zdroj: bitcoin.pl, twitter.com

Prečítaj si aj

Zanechaj svoj komentár