Mastercard spúšťa novú službu poradenstva v oblasti kryptomien

Spoločnosť MasterCard oficiálne oznámila spustenie novej poradenskej služby. Bude pokrývať také oblasti ako: otvorené bankovníctvo, otvorené dáta, kryptomeny a ESG.

od Martin Tkáč

Svet biznisu čelí prílevu #inovácií. Aby sme pomohli podnikom rozvíjať sa, rozšírili sme našu poprednú # poradenskú službu zameranú na platby o nové postupy venované otvorenému bankovníctvu, otvoreným dátam, kryptomenám a digitálnym menám a životnému prostrediu, sociálnej a vládnej (ESG).

Mastercard sa zameriava na inovácie

Spoločnosť priznáva, že svet biznisu sa veľmi mení. Inovácie podľa nej generuje rýchla digitálna transformácia, ktorá stíha meniace sa preferencie spotrebiteľov a geopolitické zmeny. Cieľom novej iniciatívy je pomôcť spoločnostiam rozvíjať sa a urýchliť ich rast.

Mastercard má viac ako 20-ročné skúsenosti v oblasti poradenstva v oblasti navrhovania multilaterálnych platobných stratégií a možností správy údajov. Tím Data & Services v súčasnosti pozostáva z viac ako 2 000 dátových vedcov, inžinierov a konzultantov a pôsobí v 70 krajinách po celom svete.

Nová poradenská služba v oblasti kryptomien od Mastercard

Jednou zo služieb, ktoré má spoločnosť v úmysle ponúknuť, je pomôcť bankám a maloobchodníkom orientovať sa vo svete digitálnych mien. To zahŕňa mnoho aspektov. Od počiatočného školenia a hodnotenia rizika, cez kryptomenové karty a návrh vernostného programu, až po vývoj kryptomenových a NFT stratégií.

Na dosiahnutie tohto cieľa spoločnosť podpísala partnerstvá s natívnymi digitálnymi spoločnosťami, ktoré ponúkajú špičkové riešenia v oblasti kryptomien.

Jedným z najambicióznejších cieľov tohto projektu je pomôcť centrálnym bankám študovať návrh a implementáciu digitálnych mien (CBDC). Toto sa uskutoční pomocou testovacej platformy Mastercard.

Týmto spôsobom mohli simulovať rôzne scenáre pred ich konečnou implementáciou. Pritom by ťažili z hlbokých skúseností spoločnosti v oblasti platobných systémov, politiky a regulácie.

Prezident spoločnosti Mastercard pre údaje a služby Raj Seshadri povedal:

Platby sú len začiatok. Za posledných 20 rokov sme spolupracovali s našimi klientmi v bankovníctve, fintech, maloobchode, cestovaní a iných sektoroch. Pomohli sme im porozumieť a orientovať sa v každej výzve a príležitosti, ktorá sa im postaví do cesty. Tento vývoj poradenstva uznáva meniaci sa svet a naše meniace sa podnikanie. Cieľom je pomôcť klientom vyrovnať sa s dnešnými výzvami a predpovedať, čo bude ďalej.

zdroj: cointelegraph.com, pixabay.com

Prečítaj si aj

Zanechaj svoj komentár