Robert Kiyosaki: Kúpim ďalšie BTC za 20 000 dolárov

od Martin Tkáč

Amerického podnikateľa a spisovateľa Roberta Kiyosakiho nedávny krach kryptomien neznepokojuje. Pokles bitcoinu označil za „skvelú správu“ a oznámil ďalšie nákupy, ak by bitcoin klesol pod 20 000 dolárov.

NEWSLETTER OKRYPTE.SK

Kiyosaki (74), známy najmä zo série kníh Bohatý otec, chudobný otec, považuje bitcoin za správny investičný nástroj v časoch finančnej krízy a inflácie. Pôvodná kryptomena má podľa jeho názoru aj vzdelávacie funkcie. V lete 2020 uviedol, že BTC, podobne ako zlato a striebro, „robí ľudí múdrejšími, bohatšími a silnejšími proti Fedu“.

Niet divu, že Kiyosaki je bitcoinový HODLer. V nedávnom tweete priznal nákup BTC, keď sa jeho cena pohybovala okolo 6 000 $ a 9 000 $. Verný svojmu presvedčeniu povedal, že zarábate, keď nakupujete, nie predávate. Sľúbil tiež, že ak cena aktíva klesne na 20 000, nahromadí ešte raz viac bitcoinov.

WOW: Slová múdrosti. „Vaše zisky dosahujete, keď nakupujete, nie keď predávate.“ Cena bitcoinu padá. Skvelá správa. Kúpil som si B|tC za 6 000 a 9 000 dolárov. Kúpim viac, až a keď bude BC testovať 20 000 $. Prichádza čas zbohatnúť. Striebro je najlepšia ponuka dnes. Striebro je stále 50 % pod maximom.

Autor ešte donedávna označoval kryptomenu ako „ľudové peniaze“, pričom zlato prezýval „Božie peniaze“.

Podľa jeho názoru menové problémy spôsobené Fedom spolu so stimulačnými opatreniami COVID-19 zmenili americkú národnú menu na „falošné doláre“. Varoval ľudí, aby nešetrili hotovosť, pretože ich prostriedky by sa v čase recesie znehodnotili. Namiesto toho by sa mali zamerať na bitcoiny a zlato, aby si zachovali svoje bohatstvo.

Kto zdieľa rovnaký názor?

Začiatkom tohto mesiaca starosta New Yorku Eric Adams vyjadril názor, že pokles BTC by mohol byť dobrou príležitosťou na nákup. Pred pár dňami dokonca dostal svoju prvú výplatu namiesto dolárov v kryptomenách.

Pokles kryptomien neznepokojuje ani vláda malej latinskoamerickej krajiny, ktorá sa stala symbolom adopcie bitcoinu – El Salvador. Nedávno kúpili ďalších 410 BTC za 15 miliónov dolárov.

zdroj: blockchain.news, pixabay.com

Prečítaj si aj

Zanechaj svoj komentár