Platforma LÜM vydá NFT známych hudobníkov

Platforma LÜM spustí NFT „Access Pass“ pre 25 známych hudobníkov. Spoločnosť porovnáva projekt s tokenmi NBA Top Shot. „Je to komunita, ktorá vybudovala kolektívnu hodnotu,“ povedal generálny riaditeľ a zakladateľ LÜM Max Fergus.

od Martin Tkáč

LÜM a NFT

Americká hudobná platforma LÜM sa chystá oznámiť 25 partnerstiev so svetoznámymi hudobníkmi.

LÜM bola založená v roku 2018 a vybudovala si viac ako 200 000 užívateľskú základňu pomocou platformy, ktorá poskytovala služby ako sociálne médiá, streamovanie hudby a mikrotipy pre hudobníkov a fanúšikov. Podľa Crunchbase spoločnosť od roku 2018 získala finančné prostriedky vo výške približne 4,4 milióna dolárov a v roku 2020 sa spojila s populárnym spevákom a skladateľom R&B Ne-Yo.

LÜM sa však teraz vzďaľuje od svojho súčasného obchodného modelu a v marci začne používať Dapper Labs, Flow blockchain so zameraním na NFT súvisiace s hudobníkmi. Je známe, že na začiatku spustí NFT hudobníkov a platformu pre fanúšikov s názvom „Access Pass“.

Tvorcovia tvrdia, že „pri navrhovaní sa bral do úvahy každý detail.

„Chceli sme vytvoriť niečo, čo by bolo exkluzívne, zberateľské, ale vyzeralo a pôsobilo funkčne. Niečo, čo fanúšikovia ocenia, “dodal.

Používatelia platformy si budú môcť kúpiť NFT súvisiace s ich obľúbenými hudobníkmi a zaradiť ich medzi fanúšikovskú komunitu. Dlhodobí držitelia na druhej strane získajú odmeny, ako je prioritný prístup k budúcim umelcom NFT dropom, exkluzívny obsah a prístup k živej zábave.

Hudobníci si tiež budú môcť vybudovať svoje vlastné komunity a spustiť svoje vlastné tokeny, ktoré môžu byť použité na financovanie projektov, ako je napríklad vydávanie nových albumov. Podľa LÜM to od umelcov nevyžaduje, aby sa vzdali akýchkoľvek práv alebo duševného vlastníctva sprostredkovateľom.

Majk Spirit NFT

10 000 hudobníkov

Generálny riaditeľ a zakladateľ LÜM Max Fergus v rozhovore nepovedal, akých 25 umelcov jeho spoločnosť predstaví pri spustení platformy. Dodal, že jeho cieľom je spolupracovať so 100 najlepšími hudobníkmi v roku 2022 s cieľom „katalyzovať masívne prijatie technológie založenej na blockchaine umelcami a fanúšikmi“. Dlhodobým cieľom je spolupracovať s viac ako 10 000 hudobníkmi.

Fergus potvrdil, že LÜM sa rozhodol spolupracovať s Dapper Labs a že chce „nasledovať príklad Top Shot NBA„.

Posun LÜM k blockchainu bol súčasťou presadzovania „revolučnej“ technológie Web3, dodal a verí, že vplyv tohto sektora na hudobný priemysel bude rovnako revolučný ako prechod od vinylov k streamovaniu.

Povedal tiež, že hlavný problém, ktorý teraz vidí v hudobnom priemysle, je ten, že „jednotliví tvorcovia sa snažia speňažiť svojich individuálnych fanúšikov“. Jeho projektom je v tomto smere revolúcia na trhu.

zdroj: cointelegraph.com, pixabay.com

Prečítaj si aj

Zanechaj svoj komentár