Nayib Bukele: El Salvador podnecuje bitcoinovú revolúciu

od Martin Tkáč

Podľa prezidenta Salvadoru adopcia bitcoinu mení ekonomiku Salvadoru, ale aj sveta. Vo štvrtok na Twitteri uviedol, že by sme mohli vidieť koniec fiat mien.

NEWSLETTER OKRYPTE.SK

Nayib Bukele opäť chváli bitcoin

Nayib Bukele opäť potvrdil svoju vieru v silu bitcoinu (BTC). Jeho najnovší tweet prichádza v čase, keď medzinárodné spoločenstvo spustilo ďalší útok proti Salvádoru za svoj „bitcoinový experiment“.

Medzinárodný menový fond v júni kritizoval kroky salvadorských úradov, ktoré uznali bitcoin za zákonné platidlo. Andrew Bailey, prezident Bank of England a známy kritik kryptomien, ktorý nedávno vystúpil na University of Cambridge, vyjadril svoje obavy z rozhodnutia krajiny.

Povedal, že BTC by nemalo byť zákonným platidlom kvôli extrémnej volatilite výmenného kurzu.

Koniec koncov, to, čo medzinárodné organizácie nazvali „bitcoinovým experimentom“, nie je nič iné ako masívna adopcia kryptomeny, ktorá mení ekonomiku. Zatiaľ jedna krajina.

Prezident Salvadoru verí, že to môže byť začiatok konca pre fiat meny.

El Salvador je iskra, ktorá zapáli skutočnú revolúciu – napísal na Twitteri.

Bukele však reagoval aj na komentáre svojich kritikov a poukázal na to, že zatiaľ čo zvyšok sveta považuje Salvádor za naivné experimentovanie s bitcoinom, jeho platobná reforma mení ekonomiku celého štátu, a to všetko vďaka masovému prijatiu kryptomien.

Politik tiež uviedol, že keď fiat meny prestanú hrať svoju dominantnú úlohu, Salvador bude považovaný za priekopnícku krajinu, ktorá začala meniť svet.

Majk Spirit NFT

Zisky z investícií

Odkedy bol bitcoin uznaný ako legálna mena, El Salvador využíval aj zisky z investovania do BTC. Bitcoin Trust pomohol financovať výstavbu až 20 škôl. V polovici októbra Bukele oznámil, že jeho vláda vynaloží 4 milióny dolárov z Bitcoin Trust na vybudovanie novej veterinárnej nemocnice v San Salvadore.

V utorok 21. decembra zasa El Salvador kúpil ďalších 21 BTC. To všetko na oslavu „posledných 21 dní roku 2021 21. storočia“ a pripomenutie si fenoménu bitcoinu, pretože cieľová a konečná ponuka kryptomeny je obmedzená len na 21 miliónov BTC.

Prečítaj si aj

Zanechaj svoj komentár