David Marcus odchádza z Facebooku

od Martin Tkáč

David Marcus, osoba zodpovedná za kryptomenovú a fintech jednotku spoločnosti Novi na Facebooku, prezradil, že spoločnosť opustí na konci tohto roka. Jeho nástupcom bude Stephane Kasriel, bývalý generálny riaditeľ Upwork, ktorý v Meta pracuje od augusta 2020.

NEWSLETTER OKRYPTE.SK

Zmeny vo vedení

Americký podnikateľ David Marcus, ktorý bol v posledných rokoch šéfom kryptomien Meta, oznámil svoj odchod na svojom účte na Twitteri. Jeho rozhodnutie sa zakladalo na skutočnosti, že jeho podnikateľská DNA mu „napichala príliš veľa rán v rade na to, aby ju naďalej ignoroval“.

Osobné správy: po naplnených siedmich rokoch v spoločnosti Meta som urobil ťažké rozhodnutie odstúpiť a opustiť spoločnosť na konci tohto roka. (1/7)

Ako bude vyzerať jeho nová etapa profesionálnej kariéry, 49-ročný režisér nespresnil. Pripustil však, že by si v nasledujúcich mesiacoch užil trochu voľna, než sa zameral na „niečo nové a vzrušujúce“.

K pripravovaným zmenám sa vyjadril aj Mark Zuckerberg, generálny riaditeľ spoločnosti Meta (predtým Facebook). Opísal Marcusa ako všestranného lídra, ktorý v priebehu rokov priviedol spoločnosť k mnohým úspechom.

Bez vášho vedenia by sme taký veľký krok vpred neurobili. Ďakujeme, že ste z Meta urobili miesto, kde robíme tieto veľké veci.

Marcus zase vyjadril nádej, že jeho účinným zástupcom bude Stephane Kasriel.

Nemôžem sa dočkať, kedy to uvidím zvonku. Viem, že je pred nami niečo veľké.

Kasriel je bývalý generálny riaditeľ Upwork, americkej spoločnosti, ktorá spája podniky s freelancermi. Správu o Marcusovej rezignácii označil za „horkosladkú“. Na jednej strane je „smutný“, že odchádza. Na druhej strane je „vďačný“ za prenesené vedenie a podporu, ktorú dostal ako nový šéf Novi.

Majk Spirit NFT

Novi peňaženka

Koncom októbra Facebook, materská spoločnosť populárnych platforiem sociálnych médií Instagram, WhatsApp a Messenger zmenil svoj názov na Meta. Jej generálny riaditeľ Mark Zuckerberg vysvetlil, že nový názov podčiarkuje „metaverznú“ víziu spoločnosti.

Ešte skôr, začiatkom tohto roka, Facebook urobil niekoľko ďalších zmien. Okrem iného sa zmenil názov peňaženky Libra od Calibra na Novi. Sľúbila tiež, že cez ňu budú môcť používatelia posielať peniaze rovnako jednoducho ako správy s Messengerom.

O pár mesiacov neskôr sa Facebook spojil s Coinbase, aby rozšírili svoju digitálnu peňaženku. Novi je teraz k dispozícii zákazníkom v Spojených štátoch (okrem Aljašky, Nevady, New Yorku a Amerických Panenských ostrovov) a Guatemale.

Novi umožňuje používateľom odosielať a prijímať Paz Dollars, americký regulovaný stablecoin krytý rezervami a ekvivalentmi hotovosti. Prostriedky drží Coinbase Custody a ľudia si môžu svoje Pax Dollars okamžite vymeniť za fiat menu.

Facebook vyjadril nádej, že táto peňaženka môže pomôcť nebankovej populácii, približne 1,7 miliarde ľudí na celom svete. Okrem toho uistil, že používanie Novi sa môže stať úspešnou alternatívou k prevodom peňazí a každodenným finančným transakciám.

zdroj: blockchain.news, pixabay.com

Prečítaj si aj

Zanechaj svoj komentár