Banky naďalej zamestnávajú talenty na kryptomeny

od Martin Tkáč

Staršie finančné inštitúcie masívne hľadajú talenty na kryptomeny, napriek nedávnym nelichotivým vyhláseniam v tlači o kryptomenách.

Podľa správy Bloomberg pridali niektorí bankoví titáni z Wall Street od roku 2018 do svojich organizácií 1 000 pracovných miest v oblasti kryptomien. Pracovné miesta súvisiace s kryptomenou a blockchainom v Spojených štátoch len v auguste tohto roku vzrástli o 615 %.

Goldman Sachs najala 82 špecialistov na kryptomeny, Wells Fargo 74 a JPMorgan Chase zamestnala 63. Na podporu špičkových talentov sa ponúka zvýšenie platov o 20-30% oproti tradičnejším rolám v marketingu, predaji a vývoji softvéru.

Staršie roly môžu vidieť 50% výhodu oproti podobným tradičným rolám. Dokonca aj milovníci kryptomien môžu získať prácu v tomto odvetví, uvádza Financial Times, ktorý urobil rozhovor s londýnskym recruiterom. 137 000 až 273 000 $ ročne je normou pre pozície vývojárov. Zatiaľ čo vývojári blockchainu môžu dostať zaplatené až 337 000 dolárov ročne.

Generálny riaditeľ JPMorgan v októbri označil Bitcoin za bezcenný a podvod v roku 2017. Neskôr povedal, že bude svojich klientov sledovať aj napriek svojmu vlastnému názoru.

Irónia bánk, ktoré sa snažia prilákať ľudí

Existuje irónia bánk, ktoré sa snažia prilákať najlepšie talenty na kryptomeny. Fungujú v rámci prísneho regulačného rámca, ktorému sa nadšenci kryptomien zvyčajne chcú vyhnúť. Pretože jedným zo základných princípov kryptomien je decentralizácia. A moc nie je zverená jedinému sprostredkovateľovi a kde je udržiavaná kontrola nad vlastnými peniazmi. Podľa Elsie Brown-Russell z Grayscale Investments kryptomeny ponúkajú aj možnosť držať podiely v niečom novom.

Prevrátením rovnice sa banky snažia začleniť ponuky kryptomien do už existujúceho rámca, aby nestratili zákazníkov. Globálna akceptácia a rastúci záujem zákazníkov nepochybne pomaly znižujú odpor, ktorý spočiatku kládli banky.

Podľa Alkesha Shaha, ktorý vedie výskumný tím kryptomien v Bank of America, hľadajú nových výskumníkov. JPMorgan a Goldman Sachs začali ponúkať obchodovanie s futures na kryptomeny a Mastercard a Visa spolupracujú s kryptomenovými spoločnosťami, aby za nákupy ponúkali odmeny za kryptomeny.

Vládna spolupráca bude kľúčová

Vládna spolupráca je kľúčom k tomu, aby sa banky dostali do vlaku kryptomien. Napríklad pri nedávnom zásahu proti Číne boli banky prvými obeťami zákazu transakcií predtým, ako sa zákaz rozšíril na všetky transakcie s kryptomenami.

Ukázalo sa, že USA nemajú v úmysle úplne zakázať kryptomeny, ale ich regulovať. Podľa predsedu SEC Garyho Genslera regulácia prinesie stabilitu do odvetvia kryptomien.

zdroj: bitcoin.pl, pixabay.com

Prečítaj si aj

Zanechaj svoj komentár