Od mája 2019 je na burzách najmenej bitcoinov

od Martin Tkáč

Podľa analytickej spoločnosti Santiment ponuka bitcoinov na burzách klesla na najnižšiu úroveň od mája 2019. Takéto informácie zvyčajne vysielajú býčí signál.

Investori vyberajú BTC z búrz, pretože nemajú v úmysle ich predať. Santiment to nazval „dobrým znamením znižujúceho sa rizika výpredaja“.

Cena bitcoinu tento týždeň klesla kvôli správam z Číny a súvisiacemu FUD. Tentoraz však negatívne správy nemali za následok masívne krviprelievanie. BTC od pondelka stratili iba 2,4%, čo znamená, že je voči zlým správam stále odolnejší.

Supply Ponuka #Bitcoinu, ktorý je na burzách, klesla na úrovne, ktoré sme nevideli od mája 2019. Toto je solídny náznak menšieho výpredajového tlaku za $ BTC. Medzitým ponuka #Tether nebola od júna taká vysoká, čo naznačuje zvýšenú kúpnu silu.

Investori pripravení nakupovať

Santiment tiež dodal, že množstvo stablecoinov na burzách, presnejšie USDT, nie je od júna tohto roku také vysoké. To môže naznačovať, že investori sa pripravujú na nákup. Podľa analytickej spoločnosti je 17,6% z celkovej ponuky teraz na obchodných platformách.

Hodlerov sentiment si všimol a spomenul aj Glassnode. Spoločnosť v pondelok zverejnila správu, podľa ktorej aktivita na reťazci za bitcoiny klesá. Podľa nej sú aktívne reťazové entity v „medvedom kanáli“.

V správe sa môžeme dočítať:

To dodáva argumentu, že na trhu môžu dominovať HODLers a obchodníci, s menšou účasťou nových účastníkov a maloobchodných špekulantov.

Niektoré metriky však môžu byť mätúce. Prečo? Keďže burzy spracovávajú stále viac transakcií pomocou siete Lightning Network (LN), ktorej prijatie nedávno dosiahlo nové výšky.

zdroj: beincrypto.pl, pixabay.com

Prečítaj si aj

Zanechaj svoj komentár