3313 BTC pridružených k Luna Foundation Guard sa začalo hýbať

Krátko po požiadavke juhokórejských úradov na nájdenie a zatknutie generálneho riaditeľa Terraform Labs Do Kwonu sa 3 313 BTC pridružených k Luna Foundation Guard (LFG) dalo do pohybu. Tieto informácie poskytla spoločnosť CoinDesk Korea s odvolaním sa na údaje spoločnosti CryptoQuant.

od Martin Tkáč

Newsletter news
Podľa publikácie boli medzi 15. a 18. septembrom prevedené prostriedky z peňaženky LFG na platformy KuCoin a OKX.

Burza KuCoin na žiadosť juhokórejských úradov zmrazila 1 354 BTC. Spoločnosť OKX ignorovala žiadosť orgánov činných v trestnom konaní.

Nedávno povedal Kwonovi, že sa nesnažil skrývať pred úradmi.

 

Kolaps ekosystému Terra

V máji 2022 sa ekosystém Terra zrútil s vážnymi následkami pre trh s digitálnymi aktívami. V snahe zachrániť algoritmický stablecoin UST pred znehodnotením, Luna Foundation Guard vyprázdnila svoj rezervný fond.

Kolaps Terra ovplyvnil solventnosť hlavných hráčov v tomto odvetví. Kryptolendingová platforma Celsius bola jedným z najväčších držiteľov UST. Na druhej strane hedžový fond Three Arrows Capital investoval do LUNA približne 200 miliónov dolárov v rámci februárového predaja tokenov.

Situácia okolo projektu pritiahla pozornosť juhokórejských regulátorov. Aktivity TFL zaujali aj okresnú prokuratúru Soul South.

V júni 2022 investori obvinili Terraform Labs (TFL) a Kwona osobne z nepravdivých vyhlásení o stabilite UST.

V ten istý mesiac prezident spoločnosti povedal, že sa nepovažuje za podvodníka. Poprel tiež obvinenia, že z ekosystému Terra pred jeho kolapsom stiahol 2,7 miliardy dolárov.

V júli prokuratúra okresu Soul South vykonala prehliadky v dome spoluzakladateľa TFL Daniela Shina a v kancelárii Dunamu & Partners. Ten sa zaoberal prilákaním prvých investorov.

Prokurátor južného okresu Soul v septembri požiadal ministerstvo zahraničia o zrušenie platnosti pasov piatich ľudí spojených s Terraform.

Ako pripomenutie, podľa agentúry Bloomberg vydal Interpol „červenú nótu“ o zadržaní Do Kwonu.

Prečítaj si aj

Zanechaj svoj komentár