PayPal obmedzí transakcie NFT nad 10 000 USD

Americký platobný gigant PayPal vykonal zmeny vo svojom programe ochrany obchodníkov, s výnimkou transakcií NFT nad 10 000 USD.

od Martin Tkáč
ICYMI: PayPal obmedzí niektoré transakcie NFT zo svojho programu ochrany predajcu zameraného na obchodníkov

Obmedzenie transakcií NFT

Podľa webovej stránky Aktualizácie pravidiel spoločnosti PayPal nebudú transakcie NFT presahujúce 10 000 USD oprávnené na účasť v programe. Zmeny vstúpia do platnosti 21. marca tohto roku.

V dokumente bolo uvedené, že:

Položky alebo transakcie, ako sú umenie, médiá, starožitnosti alebo zberateľské predmety vo fyzickej alebo digitálnej forme, reprezentované NFT s hodnotou presahujúcou 10 000 USD alebo ekvivalentom v miestnej mene, vypočítaným v čase transakcie, nebudú spĺňať podmienky Programu ochrany predajcu.

PayPal prvýkrát umožnil americkým používateľom nakupovať BTC a ďalšie kryptomeny v októbri 2020. Čoskoro nato začal platobný procesor umožňovať používateľom míňať svoje kryptomeny u miliónov predajcov po celom svete.

Generálny riaditeľ PayPal Dan Schulman vtedy povedal:

Prvýkrát môžete bez problémov používať kryptomeny rovnakým spôsobom, ako by ste použili kreditnú alebo debetnú kartu vo svojej peňaženke PayPal. Veríme, že toto je prechodný bod, v ktorom sa kryptomeny presúvajú z primárne triedy aktív, ktoré kupujete, držíte alebo predávate, na legálny zdroj financovania, čo vám umožňuje uskutočňovať transakcie v reálnom svete s miliónmi predajcov.

PayPal obmedzí transakcie NFT nad 10 000 USD

Podvody vo svete NFT

Rozhodnutie PayPal prichádza necelý týždeň po tom, čo americký trh NFT – Cent NFT – prestal predávať nevymeniteľné tokeny. Spoločnosť ako dôvod uviedla rastúci počet podvodov a falšovania digitálnych aktív.

Generálny riaditeľ Cameron Hejazi to nazval „zásadným problémom“ v rýchlo sa rozvíjajúcom svete digitálnych aktív. Pre nezasvätených je známe, že Cent NFT dražil digitalizovanú verziu prvého tweetu bývalého generálneho riaditeľa Twitteru Jacka Dorseyho.

Bol to tiež jeden z prvých NFT, ktorý sa predal za viac ako milión dolárov.

Daňové úrady Spojeného kráľovstva – Daňový a colný úrad Jej Veličenstva (HMRC) nedávno tiež zadržali tri NFT súvisiace s podvodmi s DPH.

zdroj: beincrypto.com, pixabay.com

Prečítaj si aj

Zanechaj svoj komentár