Bakkt a Google Cloud spájajú svoje sily. Reč je o platbách kryptomenou

od Martin Tkáč

Bakkt buduje svoje ďalšie partnerstvo s cieľom rozšíriť možnosti platieb kryptomenami. Tentoraz ide o prácu so službou Google Cloud.

Bakkt a Google Cloud

Bakkt’s Digital Asset Market nadviazal partnerstvo so spoločnosťou Google. Cieľom je rozšíriť využiteľnosť kryptomien. Vďaka tomu budú používatelia čoskoro môcť pridať svoju debetnú kartu Bakkt Visa priamo do služby Google Pay.

Ako je uvedené v tlačovej správe BusinessWire, používatelia karty Bakkt Card budú môcť míňať svoje prostriedky v kryptomene priamo pomocou služby Google Pay. Pripomeňme, že Bakkt vydal svoju debetnú kartu Visa začiatkom tohto roka.

Nový mechanizmus vám umožní ľahko prevádzať kryptomeny na fiat menu skôr, ako sa tieto prostriedky dostanú na účet príjemcu. Týmto spôsobom je možné digitálne prostriedky efektívne použiť na platenie za každodenné produkty online aj v obchodoch.

Bakkt bude tiež používať Google Cloud ako svojho preferovaného poskytovateľa cloudu. Spoločnosť bude tento nástroj používať na implementáciu nových analytických nástrojov alebo služieb súvisiacich s umelou inteligenciou a strojovým učením.

Generálny riaditeľ spoločnosti Bakkt Gavin Michael považuje nové partnerstvo za reprezentáciu úspechu svojej spoločnosti.

Toto partnerstvo je dôkazom silného postavenia spoločnosti Bakkt na trhu digitálnych aktív. Môže spotrebiteľom umožniť používať digitálne aktíva v reálnom čase, bezpečným a spoľahlivým spôsobom. Naše partnerstvo so službou Google Cloud nám navyše umožní pokračovať v budovaní najlepšej, inovatívnej platformy vo svojej triede, ktorú je nepochybne možné prispôsobiť tak, aby vyhovovala potrebám miliónov používateľov, dodal.

Bakkt vyvíja služby v oblasti kryptomien

Nedávne partnerstvo je len jedným z mnohých pokusov spoločnosti Bakkt rozšíriť prípady použitia kryptomeny v USA. V auguste sa spoločnosť spojila s Quiznos a spustila pilotný program bitcoínových platieb vo vybraných obchodoch Quiznos v Denveri.

Organizácia spolupracovala so spoločnosťou Starbucks aj po spustení platobnej aplikácie BTC v apríli.

Google Cloud poskytuje podporu aj pre nový trh. Spoločnosť nedávno nadviazala spoluprácu s Dapper Labs, tvorcami na trhu NFT. Tento gigant chce pomôcť rozšíriť blockchain.

zdroj: decrypt.co, pixabay.com

Prečítaj si aj

Zanechaj svoj komentár