Twitter vám umožní pridať BTC a ETH adresy do vášho užívateľského profilu

od Martin Tkáč

Aj keď je správa v tejto fáze neoficiálna, produktový šéf Twitteru Kayvon Beykpour naznačil, že jeho spoločnosť môže čoskoro umožniť používateľom platforiem pridávať adresy BTC a ETH do svojich profilov. To znamená, že používatelia twitteru si budú môcť navzájom platiť tipy v kryptomenách.

Twitter a BTC adresy

Existuje mnoho náznakov, že Twitter vyvíja novú funkcionalitu, ktorá umožní používateľom pridať do svojich profilov adresy v bitcoine a ethereu. Posledná plánovaná aktualizácia je údajne súčasťou funkcie Tip Jar, ktorá bola predstavená v máji tohto roku. V praxi by zmeny znamenali zahrnutie na platformu možnosti vyplácať tipy aktívnym používateľom v BTC aj v ETH.

Aby sa tieto fámy nejako potvrdili, taliansky vývojár Alessandro Paluzzi zverejnil na sociálnych sieťach screenshoty, ktoré na paneli s nástrojmi nastavení v mobilnej aplikácii Twitter zobrazovali spomínané možnosti pre adresy peňaženiek BTC a ETH. Ako ste asi uhádli, príspevok vyvolal vlnu špekulácií.

#Twitter funguje tak, že vám umožní pridať si adresu #Bitcoin a #Ethereum do svojho profilu a dostávať tipy prostredníctvom funkcie Tip Jar 👀

ℹ️ Na pridanie do svojho profilu nie je potrebné prepojiť účet Strike.

Aj keď je správa v tejto fáze stále neoficiálna, produktový šéf Twitteru Kayvon Beykpour tweetoval Paluzziho príspevok s tagom „už čoskoro“. To možno považovať za potvrdenie týchto fám.

Sprepitné v BTC

Začiatkom júla tohto roku generálny riaditeľ Twitteru Jack Dorsey naznačil, že zavedenie možnosti tipu v BTC je súčasťou širších plánov na integráciu tohto digitálneho zdroja s jeho platformou.

Na druhej strane článok MacRumours z 31. augusta naznačoval, že funkcia tipu v BTC bude používať platobnú platformu Lightning Network Strike. Paluzzi však navrhol, že „na pridanie BTC adries do užívateľských profilov nie je potrebné prepojiť účet s Strike“.

Druhá spoločnosť Dorsey, Square Inc, predstavila tento rok mnoho ďalších iniciatív v oblasti BTC. Spoločnosť vidí potenciál nielen kryptomeny, ale aj DeFi.

Myšlienka použitia bitcoinu v systéme tipov na Twitteri nie je taká prekvapujúca, pretože Dorsey je známym fanúšikom BTC. Začlenenie do programu ETH sa zdá byť zaujímavejším krokom.

zdroj: bitcoin.pl, pixabay.com

Prečítaj si aj

Zanechaj svoj komentár