Ukrajina zvažuje výplaty pre zamestnancov ministerstva v CBDC

od Martin Tkáč

Šéf ukrajinského ministerstva digitálnej transformácie oznámil, že vláda zvažuje možnosť vyplácania miezd zamestnancom ministerstva v digitálnej mene centrálnej banky (CBDC).

Pilot CBDC na Ukrajine

V nedávnom rozhovore pre miestny ukrajinský spravodajský portál TSN vicepremiér krajiny Michail Fedorov uviedol, že je dôležité najskôr otestovať CBDC a nie okamžite používať digitálnu menu na platby sociálneho zabezpečenia. Kontrolovaný test digitálnej meny podľa ministra pomôže zabrániť jej zneužívaniu.

Fedorov zároveň dodal, že ministerstvo digitálnej transformácie zvažuje možnosti využitia rozvíjajúcej sa e-hrivny. Podľa ministra je jedným z prvých pilotných projektov vyplácanie miezd zamestnancom ministerstva v CBDC.

Úprimne povedané, ako jeden z prvých pilotov považujeme otázku vyplácania miezd zamestnancom ministerstva digitálnej transformácie v elektronických hrivnách.

Ukrajina pracuje na vývoji svojho CBDC od roku 2017. V januári začalo ministerstvo digitálnej transformácie spoluprácu s Nadáciou pre rozvoj hviezd (SDF). Cieľom tejto spolupráce bolo vyvinúť digitálnu hrivnu a infraštruktúru za ňou.

zdroj: bitcoin.pl, pixabay.com

Prečítaj si aj

Zanechaj svoj komentár