Podľa prieskumu väčšina predajcov vidí výhody zavedenia platieb kryptomenami

od Martin Tkáč

Jedným z cenných postrehov zo správy o platbách kryptomenami je fakt, že poplatky za tieto platby nie sú vyššie ako 1 %. Potvrdzuje to atraktívnosť tejto alternatívy vo vzťahu k iným druhom elektronických platieb, ktoré si účtujú od 1,5 % do 3,5 %.

NEWSLETTER okrypte.sk
Prijímať kryptoplatby sa oplatí

Platforma na zber analytických údajov – PYMNTS – nadviazala spoluprácu s platobným procesorom Bitpay. Výsledkom tejto spolupráce bol prieskum medzi predajcami, ktorý bol zameraný na pochopenie očakávaní účastníkov (obchodníkov) voči kryptomenám a ako ovplyvnia ich podnikanie.

Podľa prieskumu väčšina predajcov vidí výhody zavedenia platieb kryptomenami

Po výskume bola vypracovaná správa s názvom „Platby kryptomenami“, ktorá ukazuje, že 85 % spoločností s ročným príjmom vyšším ako 1 miliarda USD akceptuje platby digitálnymi aktívami, aby oslovili nových zákazníkov. Na druhej strane až 82 % opýtaných predajcov uviedlo nedostatok sprostredkovateľov pri transakciách s kryptomenami ako dôvod ich akceptovania ako spôsobu platby.

Výsledky navyše ukazujú, že 77 % účastníkov štúdie je ochotných akceptovať aj kryptomeny kvôli nižším transakčným poplatkom. Podľa správy sa poplatky za spracovanie kryptotransakcií pohybujú okolo 1 %. To je oveľa menej ako tradičné 1,5 % až 3,5 % poplatky účtované inými platobnými možnosťami, ako sú kreditné karty.

Hoci väčšina informácií v správe predstavuje pozitívny výhľad pre kryptomeny, niektorí predajcovia signalizovali, že technické prekážky ich nútia zaviesť kryptomeny do svojho platobného systému. Z maloobchodníkov, ktorí ešte neprijímajú kryptomeny, 68 % uviedlo, že to bolo kvôli problémom, ktoré nedokázali prekonať pri implementácii technológie pri pokladni.

Okrem toho, že teraz prichádza ďalší prepad, správa publikovaná Cointelegraph Research v júni poukazuje na mnohé spoločnosti z rôznych odvetví, ktoré nedávno integrovali možnosti platby kryptomenami.

Visa spúšťa platby kryptomenami v Latinskej Amerike

S rastúcou úrovňou adopcie kryptomien sa čoraz viac spoločností zaujíma o zavedenie hybridných platobných možností, ktoré umožňujú okrem fiat platieb aj vyrovnanie v digitálnych aktívach. Spoločnosť Visa, gigant na trhu platobných kariet, pred dvoma týždňami oznámila, že predstavuje svoje prvé karty pripravené na používanie kryptomien.

Visa upozornila na niekoľko prípadov spolupráce so startupmi pôsobiacimi v Latinskej Amerike, ktorých ponuka je adresovaná najmä ponúkaniu cashbacku v kryptomenách za nákupy. To je prípad spolupráce Visa s Lemon Cash, ktorá dala Argentínčanom možnosť získať refundáciu sumy vynaloženej v kryptomenách.

zdroj: cointelegraph.com

Prečítaj si aj

Zanechaj svoj komentár