Pomáhame bojovať proti praniu špinavých peňazí, hovorí Binance

od Michaela

Najväčšia kryptomenová burza Binance reagovala na článok, ktorý zverejnila mediálna služba Reuters. Z textu vyplýva, že úloha Binance bola kľúčová v údajnom procese podpory nezákonnej činnosti na celom svete. Okrem toho platforma údajne nepomáha orgánom pri predchádzaní praniu špinavých peňazí a klientom neukladá silnú politiku „Poznaj svojho zákazníka

Agentúra Reuters obviňuje

Agentúra Reuters tvrdí, že platforma je jadrom nelegálnych aktivít. Burza údajne spracovala viac ako 2,3 miliardy dolárov špinavých prostriedkov. Údajne to bolo možné vďaka možnosti otvoriť si účet a previesť prostriedky na Binance iba pomocou e-mailovej adresy. Tlačová agentúra dodala, že platforma umožnila používateľom ju používať po splnení minimálnych požiadaviek KYC.

Binance odpovedá

Burza sa však voči obvineniam bráni:

Binance má najsofistikovanejšie systémy boja proti praniu špinavých peňazí na svete a zamestnáva tých najskúsenejších vyšetrovateľov boja proti praniu špinavých peňazí. Takže na rozdiel od prania špinavých peňazí prostredníctvom bánk nie je pranie kryptomien také ťažké identifikovať a narušiť.

Platforma tvrdí, že vynaložila „desiatky miliónov dolárov“ na vybudovanie „sofistikovaného“ tímu. Pozostáva z bývalých expertov z amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie, iných amerických služieb a Europolu.

Burza zabezpečuje aktívnu spoluprácu s orgánmi činnými v trestnom konaní. Táto spolupráca umožnila úradom, okrem iného, ​​zlikvidovať Hydru, ruskú platformu na nelegálnu distribúciu drog, a bojovať proti severokórejskej hackerskej skupine Lazarus.

Agentúra Reuters tvrdila, že obe tieto zločinecké organizácie – Hydra a Lazarus – využívajú Binance na to, aby jej údajne posielali nelegálne prostriedky a prali ich.

Lazarus je hackerská skupina obvinená z krádeže viac ako 600 miliónov dolárov od Axie Infinity Ronin. Niektoré z týchto prostriedkov boli odoslané spoločnosti Binance.

Burza Binance

Agentúra Reuters tiež spojila expanziu Binance v Rusku s nárastom transakcií na darknete. Zároveň tvrdí, že počet týchto transakcií klesol v auguste 2021, keď platforma uvalila na svojich klientov prísnu politiku KYC.

Blockchain pomáha v boji proti zločincom

Stojí však za to dodať, že na rozdiel od tradičného finančného systému môže byť technológia blockchain nástrojom pre orgány na vystopovanie a zastavenie kyberzločincov. Binance dodal:

Bez kryptomien by sa kauza Hydra pravdepodobne nikdy nevyriešila. Schopnosť sledovať peňažný tok s cieľom určiť, kde sa trh nachádzal, bola dôvodom na uzavretie prípadu.

Binance je presvedčená, že prijala viac opatrení na zastavenie operácií prania špinavých peňazí v Rusku ako ktorákoľvek iná kryptomenová burza.

zdroj: decrypt.co

Prečítaj si aj

Zanechaj svoj komentár