Počet nenulových bitcoinových adries dosahuje ATH

Údaje o bitcoinových reťazcoch boli v poslednej dobe medvedie. Teraz sa však situácia otočila. Počet nenulových peňaženiek a tých, ktoré držia aspoň jeden celý BTC, dosiahol nové výšky. Situácia nastala krátko po tom, čo veľryby uskutočnili veľké prevody svojich BTC v dôsledku prebiehajúcej vojny medzi Ukrajinou a Ruskom.

od Martin Tkáč

Nenulové adresy dosahujú ATH

Ako už názov napovedá, nenulové adresy sú peňaženky, ktoré obsahujú čo i len najmenší zlomok bitcoinu. Podľa Glassnode začal počet takýchto adries v poslednom čase rásť a dosiahol nový rekord v histórii, ktorý presahuje 40 miliónov.

Ako ukazuje graf nižšie, adresy, ktoré zvyčajne zobrazujú správanie retailových investorov, stúpli koncom roka 2017 počas predchádzajúceho býčieho trhu a krátko potom klesli. V dobe keď klesom aj samotný BTC.

No tentoraz nepribudli len nenulové adresy. Analytická firma tiež uviedla, že celé coinery (subjekty s aspoň jedným celým bitcoinom) dosiahli 10-mesačné maximum. K dnešnému dňu existuje viac ako 800 000 takýchto portfólií.

Pokoj po búrke?

Minulý týždeň svet šokovala správa o vojne medzi Ruskom a Ukrajinou. Prirodzene, prvá vojna v Európe po viac ako 70 rokoch spôsobila otrasy na finančných trhoch a bitcoin stratil hodnotu okolo 5 000 dolárov v priebehu niekoľkých hodín. Zo všetkých strán sa začali hrnúť ďalšie medvedie signály.

Táto neistota podnietila mnohých BTC investorov k prevodu svojich akcií. Zatiaľ čo drobní investori majú v podobných situáciách tendenciu panikáriť, tentoraz to boli veľryby, ktoré uskutočnili masívne prevody. Toto je výsledok on-chain dát od inej analytickej spoločnosti – Santiment.

Spoločnosť zaznamenala najväčšie množstvo obchodov s BTC vo výške viac ako 100 000 USD a 1 000 000 USD za približne jeden mesiac, keď BTC klesli pod 35 000 USD.

Tento krok BTC pripomínal udalosti z marca 2020, keď vypukla pandémia COVID-19. Zdá sa však, že situácia sa upokojila a BTC sa spamätáva zo strát.

zdroj: decrypt.co, pixabay.com

Prečítaj si aj

Zanechaj svoj komentár